Arbeidsmarkt kreunt onder rapportagedruk

Het wordt voor bedrijven steeds moeilijker om voldoende menskracht te mobiliseren voor het samenstellen van de jaarcijfers. Zodra de economie aantrekt ligt er capaciteitsgebrek op de loer.

Dat blijkt uit onderzoek van recruiter Robert Half, gespecialiseerd in bemiddeling van financieel personeel. Daaruit blijkt dat de helft van de ondervraagde bedrijven extern personeel aantrekt om de jaarrapportage mogelijk te maken. Zestien procent van de ondervraagde cfo’s verwacht een groter beroep te doen op externe financiële mensen.
Maar de beschikbaarheid van externen is problematisch, schetst Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. Dat komt door scherpere eisen van de bedrijven en de grotere vraag naar externen. Mede door nieuwe regelgeving schiet de kwaliteit van de financiële afdeling soms tekort, aldus het onderzoek. Met name de fiscale kennis is ondermaats, volgens 27 procent van de ondervraagde cfo’s.
“De financiële afdeling is al lean en mean gemaakt, daar is weinig ruimte meer. Als de jaarcijfers weer moeten worden voorbereid, wordt er een beroep gedaan op externen. De kwaliteitseisen die bedrijven daarbij stellen zijn hoog. Dit komt mede door de scherpere regelgeving waaraan de financiële rapportage moet voldoen.”
“Er wordt vooral gevraagd naar hele goede boekhouders met veel ervaring en ook talenkennis. Die zijn niet altijd even gemakkelijk beschikbaar.” Dat leidt er volgens Renken toe dat het langer duurt voordat een capaciteitsvraag vervuld kan worden.
Bedrijven vangen dat nu op met overwerk, zo wijst het onderzoek van Robert Half uit. In bijna alle bedrijven (95%) is overwerk op de financiële afdeling de norm tijdens het rapportageseizoen.
“Zodra de markt gaat aantrekken, verwacht ik dat er nog meer spanning op de arbeidsmarkt zal komen”, aldus Renken. “De bedrijven zullen dan iets flexibeler moeten worden met het aantrekken van financiële mensen. De lat ligt nu vaak wel erg hoog, dat zal iets minder moeten worden. Dat betekent wel dat bedrijven zelf dan meer moeten investeren in het opleiden en scholen van hun medewerkers.”